Uutinen kokonaan

04.08.2017

WIP Tennis Open – Hyvinkää käynnistyy


Kansainvälisen tennisliiton alainen tenniksen ammattilaiskiertue pysähtyy viikoksi Hyvinkäälle. Lauantaina ja sunnuntaina pelataan kilpailun karsintaturnaus ja pääsarjat käynnistyvät tulevana maanantaina.

Karsintakilpailu on hyvinkääläisittäin mielenkiintoinen, sillä sen kautta jatkopaikkaa tulevalle viikolle hakevat Oskari Kulta ja kokenut Sami Huurinainen. 48 pelaajan karsintakilpailussa ja 32 pelaajan pääsarjassa on mukana yhteensä yli 40 ulkomaalaista pelaajaa, joten kansainvälistä väriä ei Hyvinkään tapahtumista tule puuttumaan. Perinteisesti jo karsintaturnauksen ottelut ovat erittäin viihdyttäviä, sillä vasta sen läpäisseet kahdeksan pelaajaa pääsevät tavoittelemaan ammattilaisten ATP pisteitä kisan 32 pelaajan pääsarjassa.

Grand Slam tason huippupelaaja mukana

32 pelaajan maanantaina alkavassa pääsarjassa ovat mukana Hyvinkään Verneri Tuomi ja Aleksi Tuukkanen turnausjärjestäjän ns. villeillä korteilla. Kovimpana ennakkosuosikkina kisaan lähtee vahvaa paluuta tenniseliittiin tekevä Viron Jurgen Zopp, joka on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla 71. Zopp on ollut urallaan mm. kolmesti Roland Garrosin pääsarjassa. Vastikään Saksan ja Viron turnaukset voittaneen Zoppin nykykunnosta on kuulunut huimia kommentteja – maailman kärkipelaajista vain muutama kuuluu lyövän palloon saman vauhdin massakentillä.

Roger Federerin ikätoveri Tampereen Lauri Kiiski voitti kuluvana kesänä ulkokenttien suomenmestaruuden. Voittonsa ansiosta myös Kiiski pelaa Hyvinkäällä villillä kortilla ja onkin mielenkiintoista nähdä miten tämä rutinoitunut entinen ammattipelaaja siirtelee nuorempia kilpakumppaneitaan Hyvinkään massakentillä. Suomen ranking-ykkönen Patrik Niklas-Salminen on kärsinyt kesän massakaudella rannevammasta ja on joutunut antamaan kilpakumppaneilleen tasoitusta lyöntivalikoimansa suhteen. Patrikin kansainvälinen ranking kuitenkin riittää suoraan paikkaan kisan pääsarjassa.

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan otteluita

Lauantaiaamuna alkaviin otteluihin ja koko kisaviikon ajan yleisö pääsee seuraamaan otteluita maksutta. Lauantaina Urheilupuistossa on lapsille suunnattu maksuton tennistapahtuma klo 10 -13.

Otteluajat ja tulokset ovat nähtävillä osoitteessa itf2017.hyts.fi

« Takaisin